-

Fotos fra Webmasters rundtur i Malaysia - 2 uger fra slutningen af Januar 2018

 

Der var masser af orkidéer i højlandet - både langs landevejene og især i træerne i Cameron Highlands omkring Gunung Brinchang og "Mossy Forrest". I lavlandet var der betydeligt længere mellem orkidéerne.
På denne årstid var det dog kun nogle få arter, der var i blomst - men dem var der så til gengæld masser af!

Det her er sådan, som naturen i Malaysia ser ud på udvalgte steder i en orchidiots øjne:


Vi kom lige et par dage for sent til at se de små, hvide blomster på denne - de var visnede. Mængder af små-planter havde sået sig selv på træerne i nærheden.


Jeg kender ikke arten her - eller Coelogynen ved siden af - eller dem ved siden af - men de var overalt i skovene her!


Oberonia tror jeg - jeg er ikke sikker - formodentlig en Pholidota og naturligvis mindst én Dendrobium til højre - når man er ude sådan et sted her, så opdager man, hvor lidt man véd!


Dendrochilum, tænker jeg - desværre afblomstret.


Arundinia graminifolia stod "overalt" i vejkanterne på vej op i højlandet og på bjergsider - ofte sammen med Spathoglotis plicata - ind imellem med frøkapsler.


Arundinia graminifolia i forgrunden af nogle af de tusindvis "Shadehouses" i Cameron Highlands, hvor der dyrkes blomster, alle slags grøntsager - og jordbær i rå mængder - i potter!


"Bambus-orkidéen" kan blive over en meter høj - og kan blomstre rigtigt længe. Den er af og til i handlen her i Europa - også i en alba-form. Hvad de næste er, aner jeg ikke - men der var masser af dem - store, flotte planter!


Flere forskellige Dendrobium - en Vanda eller lignende - vist adskillige Oberonia - en enorm Coelogyne - og flere små arter, jeg ikke kender - der er bare så mange over det hele!


Coelogyne, Dendrobium og meget andet! - Selv i den sekundære skov (hvor alle de gamle og værdifulde træer forlængst er fældet) er der masser af orkidéer!


Den er faldet ned højt oppfra og har kilet sig fast her - med fine, små højrøde blomster. Den til højre lå midt på stien.


Nedfaldne orkidéer ligger og går til på den rådne gren i skovbunden - Bulbophyllum, Dendrobium, Coelogyne og flere andre - bare ærgerligt - man må ikke indsamle dem.


Det er et sørgeligt syn - men det er naturens gang i regnskovene Verden over. Jeg véd ikke om det er myrer, termitter eller bier, der har lavet "kagen" til højre - men der vokser ofte orkidéer i dem.


Coelogyne species - men hvilken? - Der stod en del af dem i blomst i "Mossy Forrest" .


Nepenthes (kandebæger) og orkidéer ind imellem hinanden mange steder her - og i rå mængder.

Du kan se endnu flere billeder fra turen på www.carphunters.com - min egen hjemmeside. Det drejede sig jo ikke udelukkende om orkidéer - det var jo også en ferie.

 

Med venlig hilsen

Kenth Esbensen, Webmaster, info@carphunters.com.